Nieuws met betrekking tot beveiliging

, , , ,

Project uitgelicht

Klap is een familiebedrijf met ongeveer 45 medewerkers dat al sinds 1854 actief is in het verzekeren van zowel bedrijfs- als particuliere risico´s en heeft binnen de assurantiewereld een goede naam opgebouwd. Bij een modern en eigentijds bedrijf hoort een eveneens modern en eigentijds ingericht kantoorpand. De inrichting is ontworpen door Van den Wildenberg Architecten en IPGroep heeft tijdens de verbouwing gezorgd voor zowel de elektra, verlichting, camera beveiliging als ook de data installatie.

www.klap.nl en www.vandenwildenberg.nl

,

IPGroep ondersteunt Zorggroep Sint Jacob met slimme technologie!

Technologie en Domotica lijken op weg naar een onmisbare ondersteuning voor de Zorg.

De IPGroep ondersteunt en innoveert op deze vlakken sinds 1956. Ook nu heeft de IP met o.a. de Slimme Optische Sensor (kortweg SOS) een bijzondere innovatie in huis. Bij zorgorganisatie Sint Jacob heeft deze SOS zijn intrede gedaan.

Sint Jacob levert zorg met 800 werknemers en 600 vrijwilligers in acht zorgcentra en verpleeghuizen, in Haarlem, Bloemendaal, Overveen en Heemstede. De doelstelling van Sint Jacob is dat haar cliënten zich geborgen en ook gerespecteerd in hun autonomie voelen. De IP Groep, en met name de SOS, voldoen volledig aan in deze doelstelling. De drie gebouwen die Sint Jacob in 2015 opent, zijn dan ook uitgerust met deze nieuwste technologie. Het verhoogt de veiligheid én geeft bewoners meer privacy. Naast de SOS integreert de IP Groep ook het data netwerken, de telefonie, dwaaldetectie en de domotica buiten de appartementen in de nieuwbouwlocaties van Sint Jacob.

Partnerschap
Met nieuwbouwlocaties Nieuw Overbos, Jacob kliniek en Meerhoeve op hand, ging Stichting Sint Jacob op zoek naar een technisch partner, die haar ondersteunt en adviseert, maar ook meedenkt over de toekomst van de Zorg op de vlakken telefonie, domotica, dwaaldetectie en mobility.
De service gerichte instelling van de IPGroep, gekoppeld aan de innovaties maakten dat deze partij, die partner geworden is voor nu en de toekomst. Eind vorig jaar is dit partnerschap van gang gegaan en de eerste locatie wordt 19 maart 2015 naar tevredenheid van beide partijen opgeleverd.
Ieder zorgappartement is uitgerust met de Slimme Optische Sensor. In Nieuw Overbos, Meerhoeve en de JacobKliniek krijgen zorgmedewerkers ondersteuning van zogenaamde ‘slimme sensoren’. Deze sensoren zijn een soort ogen en oren op afstand. Als iemand bijvoorbeeld onrustig is in bed, kan de sensor dit doorgeven aan de verzorgende.

Installatie van de Slimme Optische Sensor (SOS)

Installatie van Slimme Optische Sensor (SOS)

De slimme sensor vervangt in één keer alle losse melders, die in oudere gebouwen worden gebruikt. In elke kamer kan de slimme sensor individueel worden afgesteld. De ene bewoner heeft meer baat bij toezicht dan de andere. Daar wordt het gebruik van de sensor op afgestemd, kortom, maatwerk.
De melder staat alleen aan, als dit nodig is voor de bewegingsvrijheid en de veiligheid. Hierover worden in het zorgleefplan afspraken gemaakt met de bewoners en hun familieleden.
Aangezien deze nieuwe generatie sensortechnologie veel zorgvuldiger kan aangeven wat er op een kamer aan de hand is, zijn er minder valse meldingen. Dit geeft rust in het werk van de verzorgenden. Ook is het niet meer nodig om meerdere malen per nacht de slaapkamerdeuren te openen. Zo hebben bewoners meer privacy. Ze worden niet onnodig gestoord in de nacht, terwijl de veiligheid blijft gewaarborgd.

Slimme Optische Sensor (SOS)

Slimme Optische Sensor (SOS)

Als thuis
Voor de dementerende bewoners van Nieuw Overbos en Meerhoeve is het belangrijk dat zij zich thuis voelen. Ook de cliënten van de JacobKliniek willen verblijven in een gebouw met een prettige uitstraling, waar zij een grote mate van vrijheid hebben. De SOS draagt ook hier aan bij, aangezien er geen traditionele Zorgapparatuur in de appartementen benodigd is. Dit vergroot de huiselijke sfeer

Aan woonplezier is ook gedacht: Nieuw Overbos, Meerhoeve en de JacobKliniek zijn allen voorzien van Wi-Fi, zodat bewoners en bezoekers gemakkelijk overal internet kunnen gebruiken. Alle technologie is volgens de meest recente inzichten toegepast.

Zorgverlener
De zorgverlener kan zelf het gebruik en de activatie van de SOS, zoals vastgelegd door cliënt, familie en zorg, op ieder moment aanpassen. Hiermee kan de SOS ook op een tijdelijke wijziging in de toestand van de cliënt de juiste respons geven.
Alles wat de zorgverlener hier voor nodig heeft is autorisatie en de training die de IPGroep verzorgd heeft.
De zorgverlener krijgt de meldingen van SOS op zijn/haar Sint Jacob smart Phone (private GSM en Wi-Fi). Dit wordt uitgevoerd met uitsluiting van alle mogelijke privacy en inbreuk gevaren.
Ook de telefonie en het bijbehorende netwerk wordt door de IPGroep verzorgd.

Geborgenheid
Ook verzorgt de IPGroep voor Sint Jacob plaatsbepaling/dwaaldetectie van de cliënt, camerabewaking en toegangscontrole.

En ook dit alles met de beleving van geborgenheid en respect voor autonomie van de cliënt als uitgangspunt!

Klaar voor nu & in de toekomst
Samen zijn Sint Jacob en de IPGroep klaar om de cliënten van nu en van de toekomst te verzorgen op de manier die een ieder verdient.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Serge Hillmann, s.hillmann@ipgroep.nl of 06-13708774.

www.sintjacob.nl