Nieuws met betrekking tot Zorg

, , ,

Wifi as a Service

Wifi ontwikkelt en wordt steeds meer gebruikt en geaccepteerd in de wereld t.o.v. traditionele bedrade communicatie netwerken.
Zaak is dan wel dat dit, zeker voor alarmering en kritische communicatie, op professionele, betrouwbare en veilige manier gebeurt. Scheiding van netwerken, een veilig netwerk voor uw medewerkers of een apart netwerk voor uw gasten, allemaal mogelijk en allemaal maximaal beveiligd en eenvoudig beheerd.

Wij verzorgen dit o.a. voor diverse Zorgpartijen die ook hun alarmeringscommunicatie over Wifi laten gaan. In deze wereld zijn privacy en continuïteit en dus een altijd werkend Wifi netwerk van levensbelang.
Tevens bieden wij dit ook aan als dienst, hiermee heeft u geen investering en ligt al het risico bij ons!
Ook beheer en onderhoud heeft u geen omkijken naar en zijn onze verantwoordelijkheid.
Tevens vraagt dit van ons duurzaamheid in onze oplossingen!

Voordelen voor u:

  • Vast bedrag per maand incl. hardware, zonder investeringskosten
  • Een zorgeloos en volledig beheerd Wifi-Netwerk
  • 24×7 monitoring en control
  • Defecten/vervanging,  continuïteit en de daarbij komende kosten zijn niet uw zorg
  • Maximaal beveiligd en grote mate van beschikbaarheid volgens uw protocollen/wensen

Heeft u het al goed voor elkaar?
Wij kunnen u ook een kosteloze inventarisatie van uw huidige netwerk aanbieden met onze Wifreecheck.
Eén van onze engineers maakt op uw locatie een inventarisatie van:

  • Huidige situatie van netwerk maar ook een uitgebreid testrapport.
  • Zo nodig vereiste aanpassingen (hardware en/of software matig)
  • Voorstel van onze kant

Dit uiteraard geheel vrijblijvend!
Claim uw check en wij brengen een taart mee! Klik HIER en we nemen telefonisch contact op.

Kortom, wifi voor nu en de toekomst zonder investeringen, met IPGroep!

,

St Anna en de IPGroep tekenen partnerovereenkomst

Met trots hebben St Anna en de IPGroep een overeenkomst ondertekend. In eerste instantie gaat de IPGroep het volledige buitenterrein van het ziekenhuis te Geldrop voorzien van een nieuw en innovatief cameraplatform.

Ieder plekje op het buitenterrein wordt hiermee actief bewaakt.
Diverse camera’s en ondersteunende diensten worden de komende periode door de IPGroep geintegreerd. Hierna volgt de training voor het personeel van St Anna, die dagelijks dit systeem gaan beheren.

Lees meer

,

IPGroep ondersteunt Zorggroep Sint Jacob met slimme technologie!

Technologie en Domotica lijken op weg naar een onmisbare ondersteuning voor de Zorg.

De IPGroep ondersteunt en innoveert op deze vlakken sinds 1956. Ook nu heeft de IP met o.a. de Slimme Optische Sensor (kortweg SOS) een bijzondere innovatie in huis. Bij zorgorganisatie Sint Jacob heeft deze SOS zijn intrede gedaan.

Sint Jacob levert zorg met 800 werknemers en 600 vrijwilligers in acht zorgcentra en verpleeghuizen, in Haarlem, Bloemendaal, Overveen en Heemstede. De doelstelling van Sint Jacob is dat haar cliënten zich geborgen en ook gerespecteerd in hun autonomie voelen. De IP Groep, en met name de SOS, voldoen volledig aan in deze doelstelling. De drie gebouwen die Sint Jacob in 2015 opent, zijn dan ook uitgerust met deze nieuwste technologie. Het verhoogt de veiligheid én geeft bewoners meer privacy. Naast de SOS integreert de IP Groep ook het data netwerken, de telefonie, dwaaldetectie en de domotica buiten de appartementen in de nieuwbouwlocaties van Sint Jacob.

Partnerschap
Met nieuwbouwlocaties Nieuw Overbos, Jacob kliniek en Meerhoeve op hand, ging Stichting Sint Jacob op zoek naar een technisch partner, die haar ondersteunt en adviseert, maar ook meedenkt over de toekomst van de Zorg op de vlakken telefonie, domotica, dwaaldetectie en mobility.
De service gerichte instelling van de IPGroep, gekoppeld aan de innovaties maakten dat deze partij, die partner geworden is voor nu en de toekomst. Eind vorig jaar is dit partnerschap van gang gegaan en de eerste locatie wordt 19 maart 2015 naar tevredenheid van beide partijen opgeleverd.
Ieder zorgappartement is uitgerust met de Slimme Optische Sensor. In Nieuw Overbos, Meerhoeve en de JacobKliniek krijgen zorgmedewerkers ondersteuning van zogenaamde ‘slimme sensoren’. Deze sensoren zijn een soort ogen en oren op afstand. Als iemand bijvoorbeeld onrustig is in bed, kan de sensor dit doorgeven aan de verzorgende.

Installatie van de Slimme Optische Sensor (SOS)

Installatie van Slimme Optische Sensor (SOS)

De slimme sensor vervangt in één keer alle losse melders, die in oudere gebouwen worden gebruikt. In elke kamer kan de slimme sensor individueel worden afgesteld. De ene bewoner heeft meer baat bij toezicht dan de andere. Daar wordt het gebruik van de sensor op afgestemd, kortom, maatwerk.
De melder staat alleen aan, als dit nodig is voor de bewegingsvrijheid en de veiligheid. Hierover worden in het zorgleefplan afspraken gemaakt met de bewoners en hun familieleden.
Aangezien deze nieuwe generatie sensortechnologie veel zorgvuldiger kan aangeven wat er op een kamer aan de hand is, zijn er minder valse meldingen. Dit geeft rust in het werk van de verzorgenden. Ook is het niet meer nodig om meerdere malen per nacht de slaapkamerdeuren te openen. Zo hebben bewoners meer privacy. Ze worden niet onnodig gestoord in de nacht, terwijl de veiligheid blijft gewaarborgd.

Slimme Optische Sensor (SOS)

Slimme Optische Sensor (SOS)

Als thuis
Voor de dementerende bewoners van Nieuw Overbos en Meerhoeve is het belangrijk dat zij zich thuis voelen. Ook de cliënten van de JacobKliniek willen verblijven in een gebouw met een prettige uitstraling, waar zij een grote mate van vrijheid hebben. De SOS draagt ook hier aan bij, aangezien er geen traditionele Zorgapparatuur in de appartementen benodigd is. Dit vergroot de huiselijke sfeer

Aan woonplezier is ook gedacht: Nieuw Overbos, Meerhoeve en de JacobKliniek zijn allen voorzien van Wi-Fi, zodat bewoners en bezoekers gemakkelijk overal internet kunnen gebruiken. Alle technologie is volgens de meest recente inzichten toegepast.

Zorgverlener
De zorgverlener kan zelf het gebruik en de activatie van de SOS, zoals vastgelegd door cliënt, familie en zorg, op ieder moment aanpassen. Hiermee kan de SOS ook op een tijdelijke wijziging in de toestand van de cliënt de juiste respons geven.
Alles wat de zorgverlener hier voor nodig heeft is autorisatie en de training die de IPGroep verzorgd heeft.
De zorgverlener krijgt de meldingen van SOS op zijn/haar Sint Jacob smart Phone (private GSM en Wi-Fi). Dit wordt uitgevoerd met uitsluiting van alle mogelijke privacy en inbreuk gevaren.
Ook de telefonie en het bijbehorende netwerk wordt door de IPGroep verzorgd.

Geborgenheid
Ook verzorgt de IPGroep voor Sint Jacob plaatsbepaling/dwaaldetectie van de cliënt, camerabewaking en toegangscontrole.

En ook dit alles met de beleving van geborgenheid en respect voor autonomie van de cliënt als uitgangspunt!

Klaar voor nu & in de toekomst
Samen zijn Sint Jacob en de IPGroep klaar om de cliënten van nu en van de toekomst te verzorgen op de manier die een ieder verdient.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Serge Hillmann, s.hillmann@ipgroep.nl of 06-13708774.

www.sintjacob.nl